Arama Yukleniyor...
BUNUBİL.COM » OTOMOBİL » Otomobil Haberleri
Yeni Porsche'ye Türk malı parça
El aletleri imalatçısı olarak 1966'da kurulan Kanca şirketi, daha sonraki yıllarda otomotiv sektörü için de dövme parçalar üretmeye başladı.
90'larda dövme sektörünün önde gelen şirketlerinden biri haline gelen Kanca'nın yıldızı 2001'de Volkswagen için çalışmaya başlamasıyla parladı. Kanca Yönetim Kurulu ...
... Başkan Yardımcısı Alper Kanca, "23 Nisan'da çocuğum gösterilerini izlerken, VW'den bir telefon geldi. Çekme kancası için fiyat istediler. VW ve grup bünyesindeki markalar için üretim yapmamız o telefonla başladı" dedi. 90'lı yıllarda Türkiye'de Renault, Tofaş, Ford Otosan, Uzel, Türk Traktör gibi firmaların ana tedarikçisi olduklarını anlatan Kanca, 2000'li yıllarda ise bu markalara Toyota, Volkswagen, ZF Lemförder, TRW, Scania, Audi, Seat, Skoda, Bentley'in eklendiği söyledi. Kanca, müşteri listesine en son eklenen markanın ise lüks spor üreticisi Porsche olduğunu anlattı. Kanca, şunları söyledi:

YENİ İŞ KAPILARI "
Porsche 2008 kapımızı çaldı. Porsche'nin 4x4 aracı Cayenne'in yenilenen jenerasyonu için çekme kancası üretmemizi istedi. Tasarımını da yaptığımız çekme kancasının testleri başarılı oldu. İlk sevkiyat eylül ayında başlayacak. Bentley için de motorun önemli parçalarından biri olan 'biyel'i üretiyoruz. Bentley ve Porsche için yaptığımız üretim, diğerleriyle kıyaslandığında çok az. Ama bu firmalara üretim yapmak Kanca için prestij ve yeni iş kapılarının açılmasını sağlayacak bir durum." Çekme kancası üreterek VW'le çalışmaya başladıklarını daha sonra hem VW hem de grup bünyesindeki markalar için başka önemli parçalar ürettiklerini hatırlatan Kanca, ileride Porsche için de aynı gelişmelerin olabileceği sinyalini verdi.
25 Haziran 2009, Perşembe - [ 2259 ]
Kaynak: Sabah
Diğer Otomobil Haberleri...
 

BunuBil.com | Genel Kültür | IP Adresim | Travel | Yaşam | Ekonomi | Facebook.com/bunubilcom | OtoHaber Sponsoru: Chevrolet Türkiye Fan Kulübü |
12
© 2014 bunubil.com
Bilgilerin kullanimi sonucu olusabilecek herhangi bir zarardan bunubil.com sorumlu degildir.
Bu sayfa 0.007 saniyede olusturuldu.