Arama Yukleniyor...
BUNUBİL.COM » OTOMOBİL » Otomobil Haberleri
Ortağımıza çok güvendik, kendimiz gelmeyi düşünmedik
BMW’nin üst düzey yöneticilerinden Grieve, Borusan ile güçlü bir işbirlikleri olduğunu, Türkiye’de kendi teşkilatlarını kurmayı düşünmediklerini söyledi
BMW AG’nin İthalatçı Ülkelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Graeme Grieve, markalarının kriz döneminde bile büyümesini sürdürdüğünü belirterek, 25 yıldır Borusan’la çalışmaktan mutlu ...
... olduklarını söyledi.
BMW’nin 94 ülkede distribütörlüklerle temsil edildiğinin altını çizen Grieve, “Türkiye, bu ülkeler içinde en büyük ve en önemlisi. Krizde bile performasını artırıp büyümesini devam ettirdi. Bu yüzden ilk kez geçen yıl Borusan’la 10 yıllık uzun bir kontrat yaptık” dedi. Dünyada zor olarak bilinen ve aynı zamanda önemli ülkelerde, pazarı bilen yerel ortaklarla faaliyet gösterdiklerini belirten Grieve, “Türkiye’de 25 yıldır Borusan’la güçlü bir işbirliğimiz var. Bu sürede lüks sınıfta liderliği bırakmadık. Bu yüzden Türkiye’ye doğrudan gelmeyi de düşünmedik” dedi.

‘Sürprizlerimiz olacak’
Küresel krize rağmen Türkiye’de satışlarını yüzde 20 oranında artırdıklarına dikkat çeken Grieve, “Borusan, bu yıl krizde neler yapabileceğini çok net olarak ortaya koydu. Türkiye, büyüdüğümüz birkaç ülkeden birisi haline geldi. Bu çok önemli bir gösterge” diye konuştu.
Krize bağlı olarak Türk hükümetinin vergi desteğini ağırlıklı olarak küçük motorlu araçlara verdiğini de hatırlatan Grieve, “İlk yarıda hem Avrupa’da hem de Türkiye’de kaptırdığımız liderliği geri alacağımıza inanıyoruz” ifadesini kullandı. Türkiye’de Mercedes’in, C Serisi’ne eklenen 1.6 lt yeni motorla avantajlı konuma geldiğini bildiklerini de söyleyen Grieve, “Bu konuda bizim de süprizlerimiz olacak. 1.6 lt motorumuz var ancak otomatik şanzımanlı değildi. Bu eksiğimizi kısa zamanda tamamlayacağız” dedi.

‘Sert düşüş beklemiyoruz’
BMW Başkan Yardımcısı Graeme Grieve, genel kanaatlerin aksine Avrupa’da hükümetlerin otomotive verdiği desteklerin sona ermesinin, 2010’da sert düşüşler yaratmayacağını, daha istikrarlı bir pazar oluşacağını söyledi. Küresel kriz döneminde pazarın seyrini ekonomik göstergelerin yanı sıra tüketicilerin psikolojilerinin de etkilediğini ifade eden Grieve, şöyle devam etti:
“Tüketici psikolojisinin biraz düzelmeye başladığını söyleyebilirim. Ancak ekonomik göstergelerle ilgili net bir tahminde bulunmak zor. Gerçekten de garip bir dönem yaşıyoruz. Her şey düzeldi derken, tam tersine dönebiliyor. Bu da uzun vadeli tahminler yapmayı oldukça zorlaştırıyor.”

‘Model atağına kalkacağız’
2010 yılında keskin düşüşler yerine, daha istikrarlı bir pazar oluşacağını düşündüklerini belirten Grieve, BMW’nin gelecek yıl konumunu daha da güçlendireceğini söyledi.
Grieve, Türkiye’de de piyasaya sunacakları yeni X1 ve farklı bir sınıfta yer alacak 5 Serisi GT modelinin kendilerine yeni müşteriler kazandıracağına işaret ederek, “Mevcut ürünlerimizle belli bir potansiyelimiz var. Ancak GT gibi bir modelin bize yeni müşteriler kazandıracağına ve satışlarımıza olumlu katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi. Yeni modellerinin bunlarla sınırlı olmadığını ve model yenilemede kısıtlamaya gitmediklerini söyleyen Grieve, “Dolayısıyla gelişmemizi sürdürerek, rakiplerimiz karşısında yeniden avantaj kazanabiliriz” diye konuştu.
11 Eylül 2009, Cuma - [ 2380 ]
Kaynak: Sabah
Diğer Otomobil Haberleri...
 

BunuBil.com | Genel Kültür | IP Adresim | Travel | Yaşam | Ekonomi | Facebook.com/bunubilcom | OtoHaber Sponsoru: Chevrolet Türkiye Fan Kulübü |
19
© 2014 bunubil.com
Bilgilerin kullanimi sonucu olusabilecek herhangi bir zarardan bunubil.com sorumlu degildir.
Bu sayfa 0.005 saniyede olusturuldu.