Arama Yukleniyor...
BUNUBİL.COM » OTOMOBİL » Otomobil Haberleri
Yeni Renault Symbol 'Autobest 2009' Ödülünü Kazandı
Yeni Renault Symbol, Autobest jürisi tarafından verilen ödüller çerçevesinde toplam 879 puanla “AUTOBEST 2009” ödülünü kazandı.
Autobest ödülü ile aşağıdaki gelişmekte olan pazarlardaki en iyi otomobil ödüllendiriliyor : Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs, Hırvatistan, Makedonya Cumhuriyeti, Yunanistan, ...
... Macaristan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye, Ukrayna. Autobest jürisi bu ülkelerdeki 15 otomobil basın mensubundan oluşuyor.

Bu ödül ile Yeni Renault Symbol’ün nitelikleri, şık ve modern tasarımı, geniş bagajı, başta düşük yakıt tüketimi olmak üzere düşük kullanım maliyetleri (1), konforu ve mükemmel sürüş özellikleri ödüllendirilmiş oldu.

Üyelerinin 10’u Yeni Renault Symbol’ü birinciliğe layık gören Autobest jürisi, bu seçimiyle « Yeni Renault Symbol’ün, nüfusu 300 milyondan fazla olan bu coğrafi bölgedeki müşteri kesimini cezbetme kapasitesini vurguladı». Renault Mühendislik ekipleri arasındaki güçlü ve yakın uluslararası işbirliğinin ürünü olan Yeni Renault Symbol, bu pazarlardaki müşterilerin beklentilerini karşılamak üzere tasarlandı. Yeni Renault Symbol, kalite konusunda Renault grubunun en önde gelen üretim tesislerinden olan, ISO 9001 ve ISO 14001 belgeli Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretiliyor. Technocentre (Fransa), ve Türkiye’deki Renault mühendislik ekipleri tarafından ortaklaşa tasarlanan Yeni Renault Symbol’ün tüm prototipleri de Oyak Renault’da üretildi.

Kullanımı ekonomik bir araç

Geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye’de düzenlenen Renault Symbol Eco-Challenge maratonunda, Yeni Renault Symbol ne kadar ekonomik ve çevreci olduğunu göstermişti : Sıradan ekonomik ve çevreci sürüş kurallarının uygulanması sonucunda, Yeni Renault Symbol dCi 85bg 63,6 km/s hızla sadece ortalama 3,15 l/100 km tüketerek 1430 km kat etmeyi başardı. Bu performans km’de 85g CO2 salınımına eşdeğer. Maraton sonunda, Yeni Renault Symbol’ün deposu hala 8 litre motorin içeriyordu, yani aracın 250 km daha giderek toplam 1700 km menzile ulaşma olanağı vardı (bu sonuçlar Türkiye’de bağımsız onay kuruluşu OTAM tarafından noter gözetimi altında onaylandı).
20 Ocak 2009, Salı - [ 1963 ]
Kaynak: Renault
Diğer Otomobil Haberleri...
 

BunuBil.com | Genel Kültür | IP Adresim | Travel | Yaşam | Ekonomi | Facebook.com/bunubilcom | OtoHaber Sponsoru: Chevrolet Türkiye Fan Kulübü |
55
© 2014 bunubil.com
Bilgilerin kullanimi sonucu olusabilecek herhangi bir zarardan bunubil.com sorumlu degildir.
Bu sayfa 0.007 saniyede olusturuldu.