Arama Yukleniyor...
BUNUBİL.COM » OTOMOBİL » Otomobil Haberleri
Yeni Chevrolet Cruze, Segmentinin Üst Sınırlarını Zorluyor
3. Sayfa :

Güvenlik ve performansta ön planda

Cruze’un çığır açan tasarımı tabi ki dış görünümünden daha fazlasını içeriyor. Gövde yapısındaki tüm parçaları Almanya, Amerika, Avustralya ve Kore’deki üretim tesislerinin ortak mühendislik çalışması sonucu en ince detaylar göz önünde ...
... bulundurularak üretildi. “Gövde yapısı, güvenlik ve elektrik sistemleri gibi ana alanlarda GM için dünyadaki en iyi uygulamaları getirdik,” diyor kompakt araçların Küresel Araç Marka Müdürü Peter Mertens. “Küresel olarak, küresel olarak geliştirilmiş tamamen yepyeni bir araç.”

Cruze’un gövde yapısı sınıfında en sağlam gövde yapısı olma iddiasını taşıyor. Önceki kompakt modelden % 140’lık daha fazla burulma mukavemetine sahip. Bu özellik gürültü, sarsıntı ve gerilimi gidermek konusunda üst seviyede bir çalışma ve konfor sağlar. Sağlam ve güvenli gövde yapısı, Avrupa ve Amerika dahil olmak üzere global tüm NCAP çarpışma güvenlik testlerinde beklenen maksimum beş yıldızı almak için de anahtar rolü oynamaktadır.

Cruze , yeni otomatik şanzıman ve beş ileri manuel şanzımanın yanısıra Chevrolet’nin ilk altı ileri şanzıman sistemini sunmaktadır. Hepsi 16 valf, 1.6 litre (112 beygir/82 kW) ve 1.8 litre (140 beygir/103 kW) benzinli motorların her ikisi de daha fazla güç sağlarken daha düşük yakıt tüketim ve emisyonu sağlamaktadır. Benzer şekilde bu motorlar ortalama 6.7 ve 6.8 l/100 km yakıt tüketimi ile 0- 100 km/s hıza 12.4 ve 9.8 saniyede ulaşır.

Yeni 2.0 litre turbo dizel motor 2,000 dev/dak’da 150 beygir/110 kW ve 320 Nm tork sağlayarak daha tutumlu bir şekilde daha fazla güç sağlamaktadır. Değişken geometrili turbo motor, doğrudan ve çoklu yakıt enjeksiyonlu ortak yakıt yoluna sahiptir. Sonuç ortalamada 5.8l/100 km lik yakıt tüketimi büyük bir ekonomik avantaj sağlar. 0- 100 km/s hızlanmaya 9.4 saniyede ulaşır. Daha ileriki aylarda 300 Nm torklu 125 beygir/92 kW gücünde yeni bir turbo dizel motor da piyasaya sürülecektir.

Yol üzerinde Cruze, tasarımının dinamikliğini tamamlayan bir sürüş tecrubesi sağlar. Cruze, müşterilerinin beklentileri ve önceliklerine göre ayarlanmış dinamizm, sürüş konforu , standart donanım özellikleri, frenleme ve direksiyon sistemlerine sahiptir.

Yeni Çağ

Chevrolet markası 2008 senesinde GM’nin en hızlı büyüyen ana markası oldu ve 2008’in ilk altı ayında Avrupa’da toplam satışlarını %23 artırdı. Cruze gelecek yıl Nisan ayında showroomlardaki yerini alacak ve markaya daha fazla satış başarısı getirecek tanıtım programını başlatacaktır.

“Bu küresel araç için Avrupa’nın öncü bölge olmasından gurur duyuyoruz” diyor Chevrolet Avrupa Başkanı Wayne Brannon. “Chevrolet Cruze tasarım, kalite, işçilik ve standart ekipmanları ile kompakt bir araçtan beklenen “değer”i yeniden tanımlıyor.”
20 Ocak 2009, Salı - [ 4156 ]
Kaynak: Chevrolet
Bu haber toplam 3 sayfadan oluşuyor:123
Diğer Otomobil Haberleri...
 

BunuBil.com | Genel Kültür | IP Adresim | Travel | Yaşam | Ekonomi | Facebook.com/bunubilcom | OtoHaber Sponsoru: Chevrolet Türkiye Fan Kulübü |
108
© 2014 bunubil.com
Bilgilerin kullanimi sonucu olusabilecek herhangi bir zarardan bunubil.com sorumlu degildir.
Bu sayfa 0.009 saniyede olusturuldu.