Arama Yukleniyor...
BUNUBİL.COM » OTOMOBİL » Otomobil Haberleri
‘Lexus’la lüks sınıfta lider olmak istiyoruz’
2. Sayfa :

2011 modellerle gelecek
Toyota’nın lüks markası Lexus’u da Türkiye’ye getireceklerini belirten Ali Haydar Bozkurt, amaçlarının Lexus’u lüks sınıfın lideri konumuna getirmek olduğunu söyledi.
2010’un ilk aylarında çalışmalara başlayacaklarını anlatan Bozkurt, “İlk etapta ...
... 5-6 büyük ilde showroom açmamız gerekiyor. Alt yapısı sağlam girişimcilere bayilik verebiliriz. Ancak biz, yatırımları kendimiz yapacakmış gibi hazırlanıyoruz. Çünkü Lexus önemli ve ciddi bir marka” ifadesini kullandı.
Gelecek yıl kasım ayı gibi Lexus satışına başlamayı düşündüklerini belirten Bozkurt, “Bu markayı yılda 3-4 bin satar hale getirmek ve lüks sınıfta lider marka yapmak istiyoruz” dedi.

“Yatırım arayışımız vardı”
ALJ Group’un Türkiye’de başka otomotiv yatırımları yapmak amacıyla yaklaşık 9 ay önce araştırmalara başladığını, bunun için de bir yatırım bankasıyla çalıştıklarını söyleyen Bozkurt, “Teklif yatırım bankasından geldi. Sabancı Holding’in böyle bir olaya sıcak bakabileceğini söylediler. Süreç bu şekilde başladı” diye konuştu.
Bozkurt, “Toyota Avrupa’nın da onayını alıp görüşmeleri sonuçlandırdık. 85 milyon doların içinde 800 araç ve 12 milyon doları aşan yedek parça stoğu da var” dedi. Hisse devri için Rekabet Kurulu’na başvurduklarını bildiren Bozkurt, onayın bir ay içinde çıkmasını ve devir işleminin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.
Bozkurt, “Bu operasyondan hemen kâr sağlama düşüncemiz yok. Zaten bu sektörde yatırımın dönüşünü hızla almak zor. Olaya uzun vadeli bakıyoruz” diye konuştu.
Sabancı Holding’in kiracısı olacak

Toyotasa’nın mevcut kurulu yapısını dağıtmak gibi bir niyetleri olmadığını da kaydeden Bozkurt, “Şirketin merkezini Sabancı Holding’e ait binaya taşıyacağız. Yani kiracı olacağız. Daha önceden anlaşması yapılmış. Biz de buna uyacağız” ifadesini kullandı.
Daihatsu distribütörlüğüyle Toyota’nın arasında bir sinerji olabileceğine de dikkat çeken Bozkurt, “Anlaşma sonrasında Toyota bayilerinden Daihatsu bayiliği almak isteyenler, Daihatsu satıcıları arasından da Toyota bayisi olmak isteyenler çıktı. Bir anlamda sinerji yaratılmış oldu” dedi.
11 Eylül 2009, Cuma - [ 4212 ]
Kaynak: Milliyet / Levent Köprülü
Bu haber toplam 2 sayfadan oluşuyor:12
Diğer Otomobil Haberleri...
 

BunuBil.com | Genel Kültür | IP Adresim | Travel | Yaşam | Ekonomi | Facebook.com/bunubilcom | OtoHaber Sponsoru: Chevrolet Türkiye Fan Kulübü |
76
© 2014 bunubil.com
Bilgilerin kullanimi sonucu olusabilecek herhangi bir zarardan bunubil.com sorumlu degildir.
Bu sayfa 0.005 saniyede olusturuldu.