Arama Yukleniyor...
BUNUBİL.COM » OTOMOBİL » Otomobil Haberleri
EuroNCAP’tan 5 Yıldız Alan Yeni Renault Megane
3. Sayfa :

Şehir içinde önemli ölüm nedenlerinden biri olan (kazaların 1/3’ü) yandan çarpışmalar bu konuda optimal sonuç almak üzere özel bir çalışmaya konu oldu. İlk kez Laguna III’te kullanılan çift yan darbe sensörleri yan hava yastıklarının açılma süresini yarı yarıya azaltıyor. Daha büyük hacimli yeni ...
... nesil “perde” hava yastıkları ile birleşen bu yenilik yolcuların kafasının korunmasının %30 arttırılmasını sağlıyor.

Yeni Mégane’ın ön yüzü de çarpışma durumunda yayaların korunmasını iyileştirmek amacıyla yeni çözümlerden5 yararlandı. Bacakların daha iyi korunması için tamponun kalınlığı ve sertliğinde değişiklik yapıldı (kaval kemiği ve diz hizasına emici malzemeler yerleştirildi). Aynı şekilde motor kaputu ve çevresi de benzer bir işlemden geçti (çamurluklar, kaput bağlantı mafsalı).

Çocukların güvenliği da başlı başına ayrı bir konu olarak ele alındı. Renault çocukların korunması konusuna yetişkin korunmasına yönelik sistemlerin geliştirilmesinde gösterdiği aynı özen ve ciddiyetle eğiliyor ve bu alanda da spesifik araştırmalar yapıyor. EuroNCAP Çocuk Güvenliği değerlendirmesinde 5 tam not üzerinden 4 yıldız alan Yeni Mégane en iyiler düzeyinde bir çocuk koruma düzeyi sunuyor. Arka yan koltuklardaki Isofix bağlantı sistemi Isofix çocuk koltuk ve minderlerinin tam güvenlik içinde tespitini ve konumlandırılmasını sağlıyor.

3- Yetişkin korumasında alınan not
4- Nissan Qashqai ile puan eşitliğiyle
5- Mégane EuroNCAP çarpışma testlerinde yaya korumasında 4 üzerinden 2 yıldız aldı

Yeni Mégane, sürücüsüne yol ve trafik risklerini öngörmede yardımcı olan bir takım yeni donanımlara da sahip :
- lastik basıncı kontrol sistemi,
- daha hızlı okumayı sağlayan ve dolayısıyla güvenliği arttıran fonksiyonel ve sezgisel ışıklı arayüzlü yenilikçi hız sabitleyici ve sınırlayıcı,
- otomatik yanan farlar
- otomatik devreye giren cam silecekleri,
- direksiyon simidinin dönüş açısına bağlı olarak kısa farların dönüşünü sağlayan çift-xenon yönlü farlar yanal aydınlatmayı arttırarak ve bu şekilde yolun durumunun daha iyi görülmesini sağlayarak gece sürüşlerinde güvenliğe katkıda bulunuyor.

Aktif güvenlik alanında zor veya acil sürüş durumlarıyla başa çıkmak için, Yeni Mégane elektronik fren gücü dağıtıcılı ABS ve Acil Fren Desteği (AFU) ile standart olarak donatıldı. Bu sisteme versiyonlara göre virajda önden savrulma kontrolü (CSV) fonksiyonlu (Electronic Stability Control) ESC elektronik denge kontrolü fonksiyonları de ekleniyor.

Renault ve güvenlik : 4 temel eksende global yaklaşım

Renault, ürün gamının tamamında yol güvenliğine ilişkin stratejisini kaza bilimi verilerine ve gerçek kaza araştırmalarında elde edilen sonuçlara dayandırarak, yol koşullarına en uygun ürünleri geliştiriyor ve tüketicinin kullanımına sunuyor. Her türlü kaza riskini önlemek, yolda beklenmeyen durumlardan sakındırmak için gerekli düzeltmeleri yapmak, çarpışma durumunda araç içindekileri korumak Renault’nun güvenlik alanında temel önceliklerini oluşturuyor. Çarpışma testlerinde ve medya değerlendirmelerinde aldığı sonuçlarla Renault zaman içinde otomobil güvenliği konusunda referans olarak kabul edildi.

Fakat teknoloji her şey demek değildir. Sürücü ve yayaları eğitmek ve bilinçlendirmek de Renault Grup için bir önceliktir. Sosyal sorumluluk sahibi bir şirket olan Renault gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında tüm yol kullanıcılarının davranış biçimlerini iyileştirmek için çok sayıda program bazında eğitim ve bilinçlendirme projeleri yürütmektedir.
20 Ocak 2009, Salı - [ 4063 ]
Kaynak: Renault
Bu haber toplam 3 sayfadan oluşuyor:123
Diğer Otomobil Haberleri...
 

BunuBil.com | Genel Kültür | IP Adresim | Travel | Yaşam | Ekonomi | Facebook.com/bunubilcom | OtoHaber Sponsoru: Chevrolet Türkiye Fan Kulübü |
118
© 2014 bunubil.com
Bilgilerin kullanimi sonucu olusabilecek herhangi bir zarardan bunubil.com sorumlu degildir.
Bu sayfa 0.003 saniyede olusturuldu.