Arama Yukleniyor...
BUNUBİL.COM » OTOMOBİL » Otomobil Haberleri
EuroNCAP’tan 5 Yıldız Alan Yeni Renault Megane
2. Sayfa :

EuroNCAP çarpışma testlerinden 37 üzerinden üzerinden 371 tam puan alan Yeni Renault Mégane tüm kategorilerde2 en güvenli otomobil ünvanını aldı. Yeni Renault Mégane, Renault ürün gamının tam not 5 yıldız alan 11. modeli oldu.

Yeni Mégane, aktif ve pasif güvenlik konusunda markanın diğer ...
... modellerinin üstünlükleri devraldı :

- İlk kez Laguna III’te kullanılan yenilik, çift yan darbe sensörü
- 2’si çift hacimli göğüs/basen hava yastığı olmak üzere toplam 6 hava yastığı,
- Çift aktif ön gergili, güç limitörlü emniyet kemerleri ve iki hacimli çift jeneratörlü adaptatif cephe hava yastıklarını içeren Renault Koruma Sistemi
- Yeni nesil kafalıklar,

1- Yetişkin korumasında alınan not
2- Nissan Qashqai ile puan eşitliğiyle

Yeni Mégane aynı zamanda ABS ve AFU (Acil Fren Yardımı) ile standart olarak ve versiyonlara göre ek olarak Virajda Önden Savrulma Kontrol fonksiyonlu ESC (Elektronik Denge Kontrolü) sistemi ile donatıldı.

Ürün gamının tamamında olduğu gibi, Renault yaklaşımını reel güvenliğe dayandırıyor ve önceliği en etkin teknolojilerle birlikte sürücü ve yayaların eğitimine veriyor.

EuroNCAP çarpışma testlerinden 37 üzerinden 372 tam puan alan Yeni Renault Mégane tüm kategorilerde4 bağımsız kurum tarafından test edilen en güvenli otomobil sıfatını aldı. Maksimum not 5 yıldızı 11 kez farklı modelleriyle alan tek otomobil üreticisi olan Renault güvenliği mutlak bir öncelik olarak görüyor. Yeni Mégane’ın yapısı çarpışma durumunda kabin bütünlüğünü ve araçtaki yolcuların yaşam güvenliğini azami şekilde korumak için enerjiyi emiyor.

Yeni Mégane’ın SRP3 sistemi, darbenin şiddetini ve araç içindeki kişilerin vücut yapılarını dikkate alıyor. Ön koltuklarda (kemeri göğüs ve basen hizasına yapıştırarak bedenin öne doğru hareketini sınırlayan) çift aktif ön gergili ve arka yan koltuklarda aktif ön gergili emniyet kemerleri ile, bütün koltuklarda (göğüs üzerine uygulanan basıncı azaltan) güç limitörlü emniyet kemerlerinden ve (sadece gerektiği kadar açılarak son evrede darbe şiddetinin azaltılmasını sağlayan) iki çift hacimli çift jeneratörlü adaptatif cephe hava yastıklarından oluşuyor. SRP3, çarpışma durumunda çok sayıda ve bazen çok ciddi yaralanmalara neden olan vücudun basen kısmının emniyet kemerinin altından kayma olayına karşı mümkün olan en yüksek korumayı sağlıyor.
20 Ocak 2009, Salı - [ 4062 ]
Kaynak: Renault
Bu haber toplam 3 sayfadan oluşuyor:123
Diğer Otomobil Haberleri...
 

BunuBil.com | Genel Kültür | IP Adresim | Travel | Yaşam | Ekonomi | Facebook.com/bunubilcom | OtoHaber Sponsoru: Chevrolet Türkiye Fan Kulübü |
50
© 2014 bunubil.com
Bilgilerin kullanimi sonucu olusabilecek herhangi bir zarardan bunubil.com sorumlu degildir.
Bu sayfa 0.003 saniyede olusturuldu.