Arama Yukleniyor...
BUNUBİL.COM » OTOMOBİL » Otomobil Haberleri
EuroNCAP’tan 5 Yıldız Alan Yeni Renault Megane
EuroNCAP çarpışma testlerinden 37 üzerinden 371 tam puan alan Yeni Renault Mégane, tüm kategorilerde2 bağımsız kurum tarafından test edilen en güvenli otomobil sıfatını aldı.
Tüm Katogorilerde En Güvenli Otomobil Ünvanını Aldı
Maksimum not 5 yıldızı 11 kez farklı modelleriyle alan tek otomobil üreticisi olan Renault güvenliği ...
... mutlak bir öncelik olarak görüyor. Yeni Mégane’ın yapısı çarpışma durumunda kabin bütünlüğünü ve araçtaki yolcuların yaşam güvenliğini azami şekilde korumak için enerjiyi emiyor.

Ürün gamının tamamında olduğu gibi, Renault yaklaşımını reel güvenliğe dayandırıyor ve önceliği en etkin teknolojilerle birlikte sürücü ve yayaların eğitimine veriyor.
Yeni Mégane’ın SRP3 sistemi, darbenin şiddetini ve araç içindeki kişilerin vücut yapılarını dikkate alıyor. SRP3, çarpışma durumunda çok sayıda ve bazen çok ciddi yaralanmalara neden olan vücudun basen kısmının emniyet kemerinin altından kayma olayına karşı mümkün olan en yüksek korumayı sağlıyor.

Şehir içinde önemli ölüm nedenlerinden biri olan (kazaların 1/3’ü) yandan çarpışmalar bu konuda optimal sonuç almak üzere özel bir çalışmaya konu oldu. İlk kez Laguna III’te kullanılan çift yan darbe sensörleri yan hava yastıklarının açılma süresini yarı yarıya azaltıyor. Daha büyük hacimli yeni nesil “perde” hava yastıkları ile birleşen bu yenilik yolcuların kafasının korunmasının %30 arttırılmasını sağlıyor. Yeni Mégane’ın ön yüzü de çarpışma durumunda yayaların korunmasını iyileştirmek amacıyla yeni çözümlerden5 yararlandı. Aktif güvenlik alanında zor veya acil sürüş durumlarıyla başa çıkmak için, Yeni Mégane elektronik fren gücü dağıtıcılı ABS ve Acil Fren Desteği (AFU) ile standart olarak donatıldı.
20 Ocak 2009, Salı - [ 4049 ]
Kaynak: Renault
Bu haber toplam 3 sayfadan oluşuyor:123
Diğer Otomobil Haberleri...
 

BunuBil.com | Genel Kültür | IP Adresim | Travel | Yaşam | Ekonomi | Facebook.com/bunubilcom | OtoHaber Sponsoru: Chevrolet Türkiye Fan Kulübü |
129
© 2014 bunubil.com
Bilgilerin kullanimi sonucu olusabilecek herhangi bir zarardan bunubil.com sorumlu degildir.
Bu sayfa 0.009 saniyede olusturuldu.